16. 6. 2017

Daniela Slávik

Všetci vieme, že čítanie má blahodárne účinky. Má vplyv na náš krvný tlak, pulz, spánok a veru
niekedy aj hmotnosť. Na niektorých knihách by malo byť varovanie: Nejedzte pri čítaní!
Ale čo Vás čaká v tejto rubrike?
Opýtam sa tých najpovolanejších, čiže spisovateľov, prečo čítať. Dúfam, že vás budú motivovať, aby ste do knižníc a kníhkupectiev chodili častejšie, a nielen keď už Vás niečo bolí.

Daniela Slávik pred pár mesiacmi debutovala románom Láska je láska. Príbeh o láske dvoch žien, jej strastiach, ale aj intimite vyvolal vlnu najrôznejších reakcií. Autorka citlivo a nenútene poukázala na problémy inakosti v dnešnej spoločnosti. Inšpiráciou jej bol vlastný príbeh a osudy jej najbližších.

Daniela Slávik je minimalistka, ktorej k šťastiu stačí jazmínový čaj, dobrá kniha alebo ľahké tóny obľúbenej opery. Rada fotografuje a blogom www.flungoutofspace.com si vytvorila svoj vlastný vesmír. V súčasnosti žije a tvorí v Bratislave.
Opýtala som sa Daniely: Prečo čítaš? 
Brána do iného sveta, rozhľad, či nový pohľad na život... to všetko nám dáva čítanie. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Koľko kníh prečítaš, toľko životov prežiješ“. Čítanie môže pre nás znamenať únik z tohto sveta, problémov, môže byť zdrojom inšpirácie, relaxom alebo len prostriedkom na zahnanie nudy. Dáva nám možnosť pozrieť sa na svet z inej perspektívy, všeličo sa dozvedieť, spoznať spriaznené duše knižných hrdinov alebo zistiť, že v tom nie sme sami (nech už sa deje čokoľvek).
Zo skúsenosti viem, že čítanie je jednou z najlepších foriem relaxu. Všetci občas potrebujeme jednoducho vypnúť realitu a vkĺznuť do knižných príbehov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára