21. 4. 2016

Mária Ďuranová - City bokom!

Všetko sa dá, len treba chcieť!

Kategória: Vitamíny/Antidepresíva

Účinné látky: Podporuje chuť do práce, zvyšuje telesnú aktivitu a postará sa o dobrý pocit z vykonanej práce.

Dávkovanie: 30-50 strán dvakrát za deň, bez sladkostí len s minerálkou, v pohodlnom obľúbenom kresle. Počet tabliet-200.

Vedľajšie účinky: Okamžitý nárast nadváhy, obžerstvo a neutíchajúci pocit hladu.

Čo potrebujete predtým vedieť, ako si knihu TU kúpite:  Každý z nás občas potrebuje „nakopnúť“, aby sa mohol pohnúť ďalej alebo aby nabral silu zmeniť svoj život. Nič v živote nám nespadne z neba len tak samo od seba a zadarmo. To, po čom túžime, si musíme niekedy aj zaslúžene vydrieť. Presne tak ako hlavná hrdinka románu City bokom!

Redaktorka úspešného lifestylového časopisu Betka je obyčajná šedá myška, ktorá sa trápi osamelosťou a svojou nadváhou. Keď bola mladšia, jej jedinou radosťou bolo jedlo. Kilá sa lepili, telo sa zaokrúhľovalo a žalúdok si pýtal svoju zvyčajnú dávku jedla. Dnes so svojou nadváhou tridsaťtriročná Betka vedie nudný život bez chlapa. Na šéfovu žiadosť odchádza do Londýna nafotiť módnu prehliadku.
Londýn, bývalý spolužiak a neznáma Londýnčanka spôsobia obrovský prevrat v jej doterajšom živote. Po návrate domov sa obézna žena začína na svoj vzhľad pozerať kriticky. S veľkou vervou a odhodlaním  zmeniť svoj doterajší život začne na sebe pracovať.

„Veď vidím, akú máš stavbu tela. Niektoré ženy sú chudé, ale stavbu tela majú celkom na hovno. Vieš, ako tie prahnú po takých ženských tvaroch, aké môžeš svetu ukázať ty? Len sa musíš zbaviť týchto nadbytočných kíl,“ capol ju po bruchu a šibalsky žmurkol. „Chlapom sa páči, keď majú ženu za čo chytiť. Ak mám povedať pravdu“, mykol plecami, „aj mne. A ty to tam máš, len to treba nájsť a ukázať.

Betka sa pomaly mení na ženu, ktorej sa plným priehrštím dostáva mužskej pozornosti a obdivu. Odrazu  o jej priazeň bojujú traja muži. Dosiahla všetko, po čom túžila a konečne svoj život žije naplno. Emancipovaná žena sa však bojí vážneho vzťahu a neuznáva tradičnú hodnotu manželstva. Dokáže niektorí z mužov zlomiť  Betkino srdce? Pochopí, čo je v živote dôležité a čo je to skutočná láska?


Milovala, keď si s mužom od prvej chvíle navzájom sadli a mali si čo povedať. Keď nenastávali trápne chvíľky ticha a ona nemala pocit, že musí zachraňovať situáciu a snažiť sa udržiavať konverzáciu. Pri Oskarovi sa cítila skvele. A veľmi uvoľnene. Bol rozhľadený, mal vycibrený vkus a zmysel pre humor. Mala dojem, že ho úprimne zaujíma.

City bokom! je desiaty román obľúbenej slovenskej spisovateľky Márie Ďuranovej. Autorka sa nám v každom svojom diele snaží priblížiť súčasné problémy mnohých žien. Je známe, že Mária Ďuranová čerpá zo skutočného života a inak to nebude ani v novinke City bokom! Je to reálny príbeh, kde sa hlavná postava borí so skutočnými problémami. Autorka nám predstavila jednoduchú obéznu ženu, akých je u nás neúrekom. Veď bežný život je o obyčajných ženách a nie dokonalých modelkách.

Vyzdvihnem neskutočný rozprávačsky talent.  Román je písaný pútavo a s určitou dávkou dynamiky, ktorá pretrváva počas celého príbehu. Do deja som sa ponorila hneď v úvode knihy a prečítala som ju za niekoľko hodín. Na pozadí Betkinho príbehu autorka rozohrala nebezpečnú interpretáciu anglickej mamičky na materskej dovolenke, ktorej chýba vzrušenie a vášeň. Čo majú tieto dve odlišné ženy spoločné? To sa dozviete i vy, ak sa rozhodnete do knihy začítať. Román je popretkávaný  zradou, neverou, slzami, ale aj šťastím a láskou.

Obálka a názov knihy vás upúta svojim lákavým zovňajškom. O skutočné city hrdinov v knihe núdza, samozrejme, nie je. Mária Ďuranová „zabrdla“ aj do marketingovej a poisťovacej sféry, kde sa točia ťažké prachy. Aby týchto šuchotavých papierikov získali čo najviac, neštítia sa mnohé podniky uchýliť k neprofesionálnym a nekalým podvodom či praktikám. V tvrdom biznise, kde prevláda predovšetkým osobný záujem, idú city jednoducho bokom.

 Spisovateľka opäť  dokázala, že je majsterkou pera. Svedčí o tom i fakt, že nám pomerne  rafinovane  namixovala prekvapivú zápletku so šokujúcim odhalením. Klobúk dolu pred tým, ako impozantne vystavala  celý príbeh, a to nespomínam záver knihy, ktorý ma úplne odrovnal. Niečo také som absolútne  nečakala. Prečítala som doteraz všetky knihy od autorky, ale musím povedať, že City bokom! je jej najlepšou knihou.

Odporúčam ju preto ako pohodové čítanie pre všetky ženy, ktoré obľubujú príbehy zo súčasnosti.

Za recenzný výtlačok ďakujem samotnej autorke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára