20. 4. 2016

Andrea Krausová - Bolesť

Dajú sa zlepiť črepiny duše?

Kategória: Analgetiká/Betablokátory

Účinné látky: Absorbuje bolesť, zmierňuje smútok a upokojuje búšenie srdca.

Dávkovanie: Najlepšie užiť naraz, zapiť dostatočným množstvom vody. Počet tabliet-93.

Vedľajšie účinky: U precitlivených pacientov sa môže vyskytnúť striedanie nálad, melanchólia a nekontrolovateľný plač.

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite: Keď vás krutá realita života zrazí na kolená a vy nemáte už dôvod sa postaviť, a znova čeliť ďalším ranám, vtedy sa treba vzoprieť osudu a zmieriť sa s následkami, ktoré vás postihli.

Klárin život nemal žiadne trhliny. Po dvoch rokoch spečatila svoj život s mužom, ktorého nadovšetko milovala. Jej najšťastnejší deň sa blížil a Kristínka sa narodila do milujúcej rodiny mladých ľudí. Dievčatku však nebolo dopriate, aby spoznala svojich rodičov. Svojou krehkou a nevinnou prítomnosťou im vstúpila do života len na niekoľko dní. Prečo? Nikto nevedel nájsť odpoveď. Život Kláry sa zrútil v jedinom okamihu. Mladá žena prežíva bolesť a beznádej. Snaží sa vyrovnať so stratou dieťaťa, ale výčitky jej nedajú spávať. Klára sa obviňuje za smrť Kristínky. Podarí sa jej zlepiť črepiny svojej ubolenej duše? Nájde vnútorný pokoj, ktorý tak zúfalo potrebuje?


Debutový román Bolesť je autorkiným odrazom jej života. Andrea Krausová ponúka čitateľom súkromný pohľad do svojho vnútra.
Skutočný príbeh je písaný súčasným jazykom a už od úvodných strán vás vážnosť situácie vťahuje okamžite do deja. Príbeh nie je prvoplánový a je vidieť, že bolestné pocity sú skutočne odžité. Slová sú pretkané bolesťou a úprimnosťou. Autorka sa vyhrala s emóciami, ktoré podala čitateľom vierohodne. Reálne dialógy a priama autenticita na vás útočia veľkou silou. Aj napriek ťažkým okolnostiam, ktoré sú v knihe opísané sa dielo číta plynulo a rýchlo.

Bolesť je dojímavý, silný a úprimný príbeh, ktorý dokáže napísať len žena, ktorá zakúsila trpkosť osudu. Skutočný príbeh, nie však ojedinelý, ale hlboko krutý a nežný zároveň. Vyrovnať sa so smrťou dieťaťa je bolestná skúsenosť, ktorá zanechá v našom vedomí hlboké stopy. Kniha plná pocitov, ktorá hlboko zasiahne predovšetkým každú matku.

Život jej pripravil do balíčka množstvo krutých situácií, ktoré zvládla a vďaka skúsenostiam sa stala Klára silnejším človekom. Bolesť je román o pochopení a o nájdení vnútornej sily. Každá životná rana nás niečo naučí. Autorka nádherne prepojila bolesť s krásami prírody a jej liečivými účinkami. V knihe nájdete veľa bolesti, utrpenia, beznádeje, ale aj veľkú nádej na novú silu a odvahu ako ďalej žiť. Malá, útla knižka, ale s ohromným poslaním.
Odporúčam pre všetkých, ktorí majú radi skutočné príbehy, aj keď téma nie je práve najľahšia.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem samotnej autorke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára