4. 5. 2016

Erika Hornáková - Tak sa to stalo

Snívať je dovolené

Kategória: Analgetiká/Vitamíny

Účinné látky: Osviežuje priateľstvá. Pomáha utriediť si myšlienky.

Dávkovanie: Užiť na jeden dúšok, kdekoľvek. Počet tabliet-224.

Vedľajšie účinky: Zábudlivosť  strach z vody..:)

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Román Tak sa to stalo je voľným pokračovaním úspešného debutu Eriky Hornákovej Tak som to chcela. Ak sa chcete dozvedieť, čo prichystal osud pre Sáru, ako sa pasovala so svojím životom Nikol a čo nové zažila magic mama, tak sa pohodlne usaďte a začítajte sa do čarokrásneho príbehu troch výnimočných žien.

Sára s mamou a ich kamarátkou Nikol prijali pozvanie od ich spoločnej priateľky Elvíry do Maroka. Kvarteto najlepších priateliek si dobrodružnú dovolenku vychutnali plnými dúškami. Zažili veľa zábavy, vypočuli si smutné osudy tamojších žien a spoznali zvyky a kultúru krajiny. Z čarovného Maroka si každá zo žien odnáša v srdci len tie najkrajšie spomienky. Po príchode na Slovensko sa každá z nich teší na svojho milovaného muža a jeho láskavú náruč. Sára je konečne šťastná po boku svojho manžela Michala, s ktorým v minulosti prekonali dosť závažnú krízu. Je v radostnom očakávaní a venuje sa písaniu svojich románov.
„Vieš, čo je zvláštne,“ povedala mi raz mama. „Ľudia prežijú naozaj všetko, i to, čo si myslia, že nikdy neprežijú. Sú silní, a pritom vo svojom vnútri takí zraniteľní. Len veľká škoda, že nevedia dať zo seba svoje emócie von vždy, keď to tak cítia.“

Ale osud sa rozhodol s mladou ženou nepekne pohrať. Život je vrtkavý a Sáre pripravil nečakané a bolestivé prekvapenie. Láska, ktorú cítila k Michalovi sa vytratila počas jedného dňa, spolu s nepríjemnou návštevou, ktorá spôsobila v ich životoch búrku. Ukončenie ich manželstva v súdnej sieni prebehlo za rekordných dvadsať minút.
Život je aj o nečakaných a radostných prekvapeniach. Jej mama Olívia sa vydá za muža svojich snov a dom daruje svojej dcére. Vydavateľstvo autorkin román prijalo s veľkou radosťou. Všetky tieto zlomové situácie posunú úspešnú spisovateľku úplne iným smerom, ako si plánovala. Do mesta prichádza záhadný a šarmantný Franco Sordi. Sára má so spolumajiteľom vychytenej talianskej reštaurácie urobiť rozhovor. Ako sa pri ich prvom stretnutí ukáže, záhadný Franco vôbec záhadný pre Sáru nie je. Akú citovú búrku spôsobí tento muž v Sárinom živote? Je to kúzlo lásky či len vášeň, čo ich spája?

„Vieš, dôležité je, aby ste si zachovali v sebe to pekné, čo patrilo iba vám. Každá jedna bytosť, ktorá nám vstúpi do života, je súčasťou nášho osudu. Nech sa stane čokoľvek, život je najlepším kormidelníkom, vie, kam ťa nasmerovať.“

Erika Hornáková je úspešná slovenská spisovateľka, ktorá debutovala svojím románom Tak som to chcela. Jej romány sú určené pre ženy. Príbeh je o láske a splnených snoch. Do popredia vystupuje spolupatričnosť rodiny a puto vzájomnej lásky, a to vo všetkých podobách. Autorka sa rovnakou mierou venovala láske priateľskej, rodičovskej, ale ja partnerskej. Opäť nechýbali rozhovory o živote pri magickej čokoláde. Neskutočné krásne a múdre myšlienky magic mamy sa mi hlboko vryli do srdca. Sú vyslovené s veľkou láskou a pokorou. Kniha je perfektne oživená kulinárskymi receptami, ktoré určite stoja za vyskúšanie a dodávajú románu jedinečnosť. Erika Hornáková je majsterka pera. S jej detailnými opismi sa prenesiete do čarovného Maroka, úchvatného Toskánska, ale spoznáte aj krásy malebného Slovenska.


 Autorka stavila na jednoduchý štýl písania, nezaťažuje čitateľa prílišnými opismi. Dialógy sú skutočné, živé a humorné. Niektoré skutočnosti sú predvídateľné, tak ako aj konanie postáv, ale tento drobný nedostatok, vám nezabráni, aby ste si román vychutnali.  Na pozadí Sárinho príbehu si svoje slasti a strasti užívajú aj magic mama a Nikol. Pre mňa čarovné a pohodové čítanie, pri ktorom sa vám budú strany magicky obracať samé. Dej je od samého začiatku pútavý a verím, že vás tento román chytí za srdce rovnako ako mňa. Určite si pri ňom oddýchnete, porozmýšľate nad zmyslom života, miestami aj slzu vypustíte, ale určite sa zabavíte.


Všetko dobré aj zlé, čo sa vám v živote stane, vás posunie tam, kde práve ste. Najdôležitejšie je, že aj napriek pádom, nikdy neprestávajte veriť svojim snom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára