2. 11. 2016

Michal Slanička - Sex s ex

Vzťahy nikdy nie sú také, ako si ich predstavujeme

Kategória:Vitamíny/Imunomodulátory


Účinné látky: Zamilujete si čaro letného obdobia. Vyvoláva dobrú náladu a podporuje pozitívnu energiu. Potvrdzuje staré známe pravidlo: dvakrát do tej iste rieky nevstúpiš.


Dávkovanie: Najlepšie užiť na jeden hlt, zapite kvalitným vínkom na terase zapadajúceho slnka či v pohodlí domova. Počet tabliet-198.

Vedľajšie účinky: Tajné sledovanie bývalých partnerov. Časté kritizovanie bývalých, ale ich súčasných partnerov. Objaví sa nechuť na spolunažívanie.:)

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Každý vzťah má svoj význam v našom živote, lebo nevznikol náhodou, ale ako dôsledok okolností, príčin a, samozrejme, postojov oboch zúčastnených strán. Aj keď sa vzťah skončí, v podstate je večný, lebo aj naďalej figuruje v našich spomienkach.

Viktória je slobodná matka a pracuje ako letuška.  So svojím synom a matkou, s ktorou má veľmi dobrý vzťah spoločne zdieľajú jeden byt. Mladá tridsiatnička prešla mnohými turbulentnými pomermi, no na lásku nezanevrela a stále túži byť milovaná. Keď jej najlepšia priateľka Simona nasadí do hlavy chrobáka v podobe plánu, aby randila s bývalými partnermi, Viktória je len krok k uskutočneniu akcie s názvom „sex s ex.“  Atraktívna letuška je konzervatívna, a tak väčšinou len o pravej láske fantazíruje, no v kútiku duše je presvedčená, že toho pravého už stretla, len v zlom čase. Aby si potvrdila svoju teóriu, skontaktuje sa so všetkými bývalými partnermi. Ako sa zmenili jej staré lásky? Ostali verní svojmu presvedčeniu, zamestnaniu, postoju k životu či sa zmenili natoľko k dobrému, že dokážu Viktóriu očariť znova?  Postupne odkrýva medzery v bývalých vzťahoch a slobodná mamička sa utvrdzuje v tom, že je na čase odhaliť jej najväčšie tajomstvo života.

„Niekedy mám pocit, že normálni chlapi vymreli ešte v minulom storočí. A to nehovorím len z vlastnej skúsenosti!“ „Skúsenosť je zrakom rozumu. Určite ste sa poučili na vlastných chybách a dnes máte iné požiadavky na muža a aj od života očakávate niečo iné, ako keď ste mali dvadsať.“ „Máte pravdu, ale toto všetko už dávno viem. Aj tak mi to nie je nič platné.“ „A viete aj to, že kľúčom k radosti je trpezlivosť?!“

Sex s ex je energický, štipľavý a zábavný debut, pod ktorý sa podpísal mladý autor Michal Slanička. Sex s ex zosobňuje plynulé a dynamické čítanie, v ktorom prevláda letná atmosféra, rýchle vzťahy, krátke lásky, čaro sociálnych sietí a hľadanie toho pravého na pozadí turbulentných pomerov, úsmevných príhod a odhaľovaní tajomstiev.
Už na prvý pohľad je tento román neštandardný a fakt, že ho napísal muž, ktorý sa snaží odkrývať ženskú dušu, ktorá bojuje s rozumom a logickým myslením, potvrdzuje, že novinka  nie je v žiadnom prípade prvoplánová. Výborný rozprávačský talent dokazuje, že autor je dobrým poslucháčom a pozorovateľom každodenného života.


Michal Slanička už na začiatku zaujme svojím potenciálom a okamžite vťahuje čitateľa do pikantného deja. Autor zvolil jednoduchý, no nevtieravý jazyk. Román je aj bez dramatických momentov atraktívny a v mnohom uveriteľný. Statických opisov je v knihe pomenej, autor sa skôr zameral na vnútorné pocity hlavnej postavy a frekventované vykreslenie činností a konanie hrdinov. Aj napriek tomu, že  priama reč je tu suplovaná len v malom množstve, román sa číta rýchlo a ľahko.

Aké spoločné témy môžu mať dáma v rokoch, tínedžer, gay, nymfomanka a ja? Nijaké! To som vedela už z našich predchádzajúcich stretnutí. A tak Tobi ťahal z Lukáša rozumy o posilňovaní, mama presviedčala Simonu, aby sa s ňou prihlásila na septembrový kurz zumby a ja som pridala niekoľko historiek z lietadla. Simona usúdila, že najlepšie urobí, ak túto spoločnosť svojich zážitkov ušetrí.

S ľahkosťou a nefalšovaným nadhľadom autor vstupuje do zákutí ženskej duše, odhaľuje pocity, túžby a sny nejednej z nás. Veselo, ale i vážne rozoberá svet žien a otvára dvere do partnerských vzťahov. Sex s ex je dôkazom toho, že partnerské vzťahy sú skutočne zložité a každý z jedincov očakáva od vzťahu niečo iné. Hlavnú dejovú líniu spestruje aj Viktóriina minulosť, šťavnaté dialógy so Simonou či zákulisné informácie z povolania letušky. Text srší energiou, láskou, záhadným čarom a veľkou chuťou do života. Týmito pozitívnymi prvkami si autor rýchlo získa pozornosť čitateľov, pretože Sex s ex je nákazlivá jednohubka, pri ktorej si uvedomíte, že vzťah je o súzvuku a dopĺňaní sa, čoho súčasťou je aj vzájomná podpora.

Nečakajte žiadnu komplikovanú zápletku či srdcervúce výlevy slobodnej tridsiatničky, len chlapský pohľad na príčinu a následky (ne)fungujúcich vzťahov. Sex s ex poteší všetkých, ktorí majú radi oddychové romány, v ktorých prevláda humor a pikantnosť. Zabudnite aj na presladenú romantiku a pripravte sa na  vzťahové peripetie, ktorými si prešla nejedná z nás.


Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Motýľ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára