4. 2. 2018

Stephen King - O písaní

Stephen King trochu inak. Spisovateľ, ktorého predstavovať netreba a predsa ho nepoznáte. Možno poznáte jeho diela, ale jeho život je pre vás tabu.

Teraz sa to zmení!

Prichádza novinka O písaní.
Kniha o živote, pocitoch a o tom, že nič nedostal zadarmo.
Už 6. februára môžete spoznať skutočný život velikána vyše päťdesiatich bestsellerov.

Vedeli ste, že Stephen King si na písanie niektorých svojich textov ani nepamätá, pretože trpel závislosťou od drog a alkoholu? Že viackrát unikol smrti a zachránila ho len láska rodiny – a láska k príbehom? Že jeden z najúspešnejších a najbohatších spisovateľov na svete pochádza z chudobných pomerov a nikdy nič nedostal zadarmo?

Kniha O písaní je napriek svojmu názvu predovšetkým o živote. Prečítate si, ako sa z chlapca, ktorý musel vyrásť bez otca a dlho počítal každý cent, stal milionár. O jeho bezhraničnej oddanosti knihám a ľuďom. A možno sa aj inšpirujete, aby ste to, čo robíte, a nemusí to byť práve písanie, robili s väčšou radosťou a vášňou.

Úryvok:

Nepíšete preto, aby ste zarobili, preslávili sa, zapôsobili na opačné pohlavie, dostali niekoho do postele alebo si našli čo najviac priateľov. V konečnom dôsledku to robíte preto, aby ste obohatili život ľudí, ktorí vás čítajú, a popritom aj svoj. Podstatou písania je vstať, uzdraviť sa, všetko prekonať. A nájsť svoje šťastie, jasné? Nájsť svoje šťastie. Aj táto kniha bola – možno až príliš – o tom, ako som sa učil hľadať svoje šťastie. Aj o tom, ako by ste si ho ešte šikovnejšie mohli pohľadať vy. Zvyšok knihy – podľa mňa tá najlepšia časť – je v podstate povolenie: môžete ísť do toho, mali by ste, a ak máte dosť guráže, aj do toho pôjdete. Písanie je čarovné, je to živá voda, tak ako je ňou každé tvorivé umenie. Tá voda je zadarmo. Tak pite.
Pite, koľko vám hrdlo ráči.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára