1. 7. 2017

Július Belan

Všetci vieme, že čítanie má blahodárne účinky. Má vplyv na náš krvný tlak, pulz, spánok a veru
niekedy aj hmotnosť. Na niektorých knihách by malo byť varovanie: Nejedzte pri čítaní!
Ale čo Vás čaká v tejto rubrike?
Opýtam sa tých najpovolanejších, čiže spisovateľov, prečo čítať. Dúfam, že vás budú motivovať, aby ste do knižníc a kníhkupectiev chodili častejšie, a nielen keď už Vás niečo bolí.

Július Belan sa narodil v roku 1987 v Bratislave. Vyštudoval obchodnú akadémiu a niekoľko rokov robí v oblasti justície. Na svojom konte má už 4 rozprávkové knižky – Kamaráti zo Snehuliakova 1, Kamaráti zo Snehuliakova 2, Prihraj, Carlos! a Kto si trúfne na Peťa?. Momentálne pracuje na nových knižkách, medzi ktorými nebude chýbať ani pokračovanie nesmierne úspešného futbalového príbehu Prihraj, Carlos! či  napínavá detektívka pre malých čitateľov vo vydavateľstve TAKTIK. Aktívne sa venuje podpore čítania detí a rôznym športom.
Jeho motto znie:  ,,Nerozmýšľaj nad tým, ako vyhrať, ale ako neprehrať.“

Prečo čítam a prečo by mali čítať aj ostatní?
Čítam, pretože ma to baví. Je to  relax, hobby, vášeň. Občas aj únik od skutočného života, ktorý nie vždy ponúka len radostné chvíle. Čítaním som si už od  útleho veku rozvíjal fantáziu. Bol som súčasťou každého knižného príbehu. Akoby ďalšou postavou, ktorá mohla prežívať dobrodružstvá s ostatnými postavami. Vždy ma to nesmierne baví. Napríklad pátrať po zločincovi spolu s detektívom, čarovať s Harrym na univerzite, bojovať proti temným silám, či smiať sa na vtipných príhodách rôznych hrdinov. Okrem iného mi čítanie pomáha aj v obohatení slovnej zásoby, a tak nehrozí, že by môj hovorený, či písomný prejav bol založený len na niekoľkých opakujúcich sa slovách, ktoré ani nie sú spisovné. Takže určite odporúčam všetkým čítať. Kto si chce zlepšiť slovnú zásobu, rozvíjať fantáziu, zažívať nevšedné dobrodružstvá a získať nových knižných kamarátov, tak najlepšie spraví, ak siahne po dobrej knižke. Navyše, čítanie je IN.J

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára