29. 6. 2016

Samantha Youngová - Hrdina

Keď láska bez očakávaní zmení svoj smer

Kategória: Analgetiká/Hormóny

Účinné látky: Podporuje zmyselnosť. Dáva druhé šance. Okoreňuje vzťah.

Dávkovanie: Je potrebné si knihu vychutnať. Môžete užívať kdekoľvek a kedykoľvek. Počet tabliet-352.

Vedľajšie účinky: Utápanie sa v neistote. Žiarlivosť. Zakrýva pravé city.

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Prvá láska môže pokojne vzniknúť aj v prípade, že si spolu začnete len kvôli sexu a až potom začnete budovať vzťah. Neveríte?

Alexa Hollandová prežíva po smrti matky vypäté emocionálne obdobie. Na svetlo sa dostali aj šokujúce tajomstvá, ktoré mali byť v ich rodine navždy utajené. Alexa pracuje dlhé roky u uznávaného fotografa Benita ako jeho pravá ruka. Počas fotenia na titulku prezradí desivé tajomstvo potencionálnemu klientovi. Najbohatší muž v Bostone Cain Carraway je totálne vytočený, Benito prichádza o skvelý džob i ďalšie zákazky a Lexie je vyhodená z práce. Keďže je „neprávom odsúdená“, skúša o vysvetlenie celej záhadnej situácie priamo u miliardára. Bezohľadný tvrďas, akým Carraway bezpochyby je, však mladú ženu prekvapí a ponúkne jej prácu osobnej asistentky. Alexa sa rozhodne, že svojmu šéfovi dokáže, že je iná a chce mu dokonca pomôcť zbaviť sa jeho tieňov z minulosti. V nečakanej chvíli obaja prepadnú prudkej vášni, no Cain považuje ich jednorázovú záležitosť za chybu. Napokon sa obaja dohodnú na priateľskom vzťahu s výhodami. Dokáže citlivá Alexa zmeniť chladného a nedostupného Carrawaya, ktorý ju svojím správaním len dráždi a odháňa? Stane sa z neho princ na bielom koni akého Alexa hľadá, alebo ich vzťah je odsúdený na zánik?

„Lexie, nie sme v tom až po uši. Toto bol iba...Bol to iba pomer. Tak sme sa dohodli. A teraz je koniec.“ Vedela som, že to prichádza, no aj tak ma to zastihlo nepripravenú. Podlomili sa mi kolená, oprela som sa o kreslo, aby som nespadla.

Samantha Youngová sa zapísala do povedomia čitateľskej verejnosti svojou pentalógiou Dublin Street s erotickým podtónom. Teraz však prichádza na scénu Hrdina. Autorka ukázala čitateľom na stránkach najnovšieho románu pútavý, emotívny, tajomný a vzrušujúci príbeh dvoch osamelých jedincov, ktorým za tragických okolností bolo vzaté detstvo, láska rodičov a hriechy minulosti im nedovolili zdieľať rovnakého menovateľa-vzájomnú lásku.

Samantha Youngová vťahuje čitateľa okamžite do deja. Román sa číta rýchlo a plynulo, nemá žiadne rušivé vplyvy. Autorka nezaťažuje čitateľa zbytočnými opismi, ale ponúka vám priamu cestu do vzťahu Alexy a Caina. V knihe nájdete klasický vzorec a množstvo klišé, avšak autorka vystavala príbeh aj na pocitovej stránke hrdinov, čo spestrilo v mnohom dej, ktorý sa netočil len okolo sexu. Aj tu sa ženská postava zamiluje do hriešne príťažlivého a bohatého muža, a tým pádom spadá kniha do klasického priemeru. Príbeh sa však neustále vyvíja, nestagnuje a nastupuje aj mierne napätie. Štýl písania sa nelíši od ostatných erotických románov. Aj keď je tu erotika zastúpená vo veľkej miere, je písaná taktne, autorka nezachádza do detailov a nepôsobí vôbec vulgárne. Vnútorné prežívanie postáv, zmes rôznorodých emócií, humor, láska a zmyselnosť sú prvky, ktoré pritiahnu ku knihe hlavne milovníčky romanticko-erotickej literatúry.

Zagánil na mňa, akoby mi čítal myšlienky. „Zajtra dostaneš zmluvu. Keď ju podpíšeš, som tvoj šéf.“ Mlčala som a on pokračoval: „To znamená, že budeš robiť to, čo ti poviem. Svoj postoj a dvadsať otázok si necháš pre seba.“ „Mala by som potlačiť aj svoju osobnosť?“ Caina to nepobavilo. Vlastne nasadil výraz predátora. „To by bolo múdre.“ Prehltla som. Prečo som si myslela, že je rozumné dráždiť hada bosou nohou?“

Samantha Youngová nič inovatívne nepriniesla, no príbeh vás aj tak chytí za srdce. Erotické šteklenie je citeľné v celom texte. Aj napriek podobnosti s inými príbehmi si Hrdinu vychutnáte od prvej až po poslednú stranu. Ten, kto pozná romány Samanthy Youngovej tak vie, že sa môže tešiť na zaujímavú zápletku, odhalené tajomstvá, rôznorodé emócie a lásku pretkanú jemnou erotikou. Konanie hrdinov je častokrát predvídateľné, občas dokonca nelogické, ale ani to vám nezabráni v ďalšom čítaní. Dialógy sú v celom románe prispôsobené opisom. Vyznievajú priamo, živo a uveriteľné. V knihe dominuje väčšie množstvo postáv, ktoré postupne odhaľujú svoje charaktery. Záver románu je okorenený drámou a väčšie zastúpenie tu majú aj emócie.

Prečítajte si príbeh muža, ktorý zapredal dušu, len aby sa dostal tam, kde vždy chcel byť. A o žene, ktorá prišla takmer o všetko, len aby si zachovala nedotknutú dušu.


Hrdina poteší všetky romantické ženy, ktoré očakávajú od knihy nenáročné čítanie, vypnutie a relax. Osloví všetkých, ktorí majú radi zmiešané romanticko-erotické príbehy a neočakávajú žiadne zložité témy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára