26. 4. 2016

Jana Benková - Malinový sen

S láskou je všetko jednoduchšie

Kategória: Vitamíny/Antidepresíva

Účinné látky: Účinný liek proti dôverčivosti a ľahostajnosti. Manipuluje ľudskosť.

Dávkovanie: Kedykoľvek, s dostatočným množstvom ovocia. Dobre sa znáša. Počet tabliet-240.

Vedľajšie účinky: Zmena zamestnania. Neznášanlivosť niektorých druhov ovocia. Antipatia k šéfovi.

Čo by ste mali vedieť predtým, ako si knihu TU kúpite:  Chcete vedieť, čo všetko zmôže päť písmen a jeden dĺžeň? Cit, ktorý v nás vyvoláva niečo krásne. Niečo, čo nás ťahá a nechce pustiť. Poznáte ten pocit, keď sa vám rozbúcha srdce a v bruchu vám šantia motýliky? Je večná, je nekonečná a kráča ďalej bez ohľadu na čas. Láska.

Eliška s Borisom vlastnia prosperujúcu personálnu agentúru. Keďže sa nevedia dohodnúť, kto bude v ich firme veľkým šéfom, uzatvoria bizarnú stávku. Elis začne pracovať ako asistentka v Ovocnom raji, kde sa stretáva so zvláštnymi pracovnými metódami svojho neohrabaného šéfa.

„Mimochodom...  Ja ešte nemám pracovnú zmluvu,“ skúsila som s úsmevom. „Bože! Veď ju napíšeme.“ „Kedy?“ „Hocikedy...“ zatiahol otrávene. „Pracujem tu už týždeň,“ namietla som. „To tak strašne potrebujete? Načo? Veď ste tu, pracujete, môžeme to spísať kedykoľvek,“ oprel sa bokom o môj písací stôl.

Mladá tridsiatnička každodenne zažíva vtipné, neuveriteľné, ba dokonca trápne situácie vo svojom zamestnaní. Nestačí sa diviť všetkým nepochopiteľným metódam, ktoré vo firme vládnu. V súkromnom živote je jej vzťah usporiadaný, plný lásky a vzrušenia. Jediné trampoty s láskou  pomáha riešiť svojej priateľke Eve. Podarí sa Eliške vyhrať stávku s Borisom? Dokáže svojej priateľke otvoriť oči vo veciach lásky?

Bolo vidieť, že sa Eva trápi. Veď to poznáte, šťastná a zamilovaná žena žiari a z očí jej šľahá toľko iskier... No Eva v nich zrazu nič nemala. Len smútok. A pod nimi tmavé kruhy. Prestala sa usmievať, pery mala väčšinou len stisnuté do úzkej čiarky. Trikrát mi volala o pol druhej v noci, čo má robiť, aby zaspala... A za dva týždne viditeľne schudla.

Myslím si, že známu slovenskú autorku Janu Benkovú predstavovať netreba. Na svojom konte má už nespočetné množstvo kníh a Malinový sen je v poradí jej dvadsiatou knihou. Oceňujem, že Jana Benková ostáva verná svojmu povestnému ľahkému a sviežemu štýlu písania. Už na prvý pohľad vás upúta rafinovaná obálka knihy. Autorka opäť stavila na osvedčenú kartu a príbeh vsadila do súčasného prostredia mladých ľudí. Román poukazuje na to, že aj v dnešnej uponáhľanej dobe, kde  stres a zhon  zastávajú prvé miesto, existujú vzťahy, ktoré stále sršia láskou, nehou a hravosťou. I keď by sa mohlo zdať, že hlavné postavy, ktoré spolu trávia čas doma a aj v práci, budú  žiť stereotypne, opak je pravdou. Boris a Eliška aj napriek desiatim rokom, čo sú spolu, vôbec nepocítili vo svojom vzťahu nudu a stagnáciu. Obaja si vedeli život krásne vychutnať a šteklivo okoreniť. Je to príbeh o láske a hľadaní toho pravého. Na strane druhej sa autorka venovala tragikomickému motívu a vykreslila nám zopár situácií, v ktorých ukázala, ako sa niektorí zamestnávatelia správajú k svojim zamestnancom.


Malinový sen je iskrivý a sexi román, ktorý je plný pestrých a vtipných dialógov. Kniha je písaná od začiatku pútavo a dynamicky,  vtiahne vás do deja hneď v úvode. Pobavila som sa nad kulinárskymi výtvormi Evy. Dej je osviežený príťažlivými a divokými sms-kami hlavných hrdinov. Pri čítaní nevšedných zážitkov z Ovocného raja sa vám mnohokrát objaví úsmev na tvári. Určite sa dobre pobavíte na dvoch bratoch exotoch a ich šetrnom sporení.
Knižka je perfektne namixovaným súčasným koktailom lásky, mladosti, sexu a skvelého humoru osladeným vzťahovými peripetiami. Pohodové letné čítanie pre všetky ženy, ktoré zabudli, ako chutí čaro lásky, a chcú si pripomenúť šantiace motýliky v bruchu. Odporúčam pre všetky domáce žienky, ktoré v knihe nájdu malý návod, ako si udržať muža aj po rokoch a ako treba neustále na vzťahu pracovať.

 S láskou je všetko jednoduchšie. Ak ju máme, udržujme si ju a neustále ju prebúdzajme.


Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem samotnej autorke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára