27. 4. 2016

Monika Wurm - Pakistanská princezna

Keď sa spojí láska s nenávisťou

Kategória: Betablokátory

Účinné látky: Zvláčňuje dušu a chráni pred nepriaznivým žiarením závisti a zloby.

Dávkovanie: 30-50 strán na slniečku v hojdacom kresle.

Vedľajšie účinky: Dobre sa znáša, len ojedinele mierne potenie či bolesť hlavy.

Čo potrebujete vedieť predtým, ako si knihu  TU kúpiteMonika Wurm  zažiarila a očarila čitateľov románom Slzy predaných dievčat, ktorý sa v krátkom čase stal bestsellerom. Vzápätí sa nám dostáva do povedomia jej ďalšia kniha s názvom Pakistanská princezná. Kniha je autorkinou prvotinou. Ak máte chuť nechať sa preniesť do ďalekého, čarovného a tajomného Pakistanu, tak v rukách držíte ten správny román.

Láska a nenávisť patria k najsilnejším ľudským emóciám a majú k sebe bližšie, než by sme si mysleli. Obe emócie láska aj nenávisť, nás dokážu na čas oblbnúť.” Obe v nás rozpaľujú intenzívnu vášeň. V tejto situácii sa ocitá aj hlavná hrdinka románu Angelika, ktorá prijíma lukratívnu pracovnú ponuku do krajiny zeleného polmesiaca. Veľmi ľahko si získava srdcia svojich hostiteľov a zároveň aj zamestnávateľov. Jedinú vrásku na čele jej robí majiteľ spoločnosti Adel. Dynamická Slovenka spoznáva kultúru krajiny, ich vieru a zvyky. Samozrejme, tak ako všetky rodiny, aj táto má svoje tajomstvá. Odvážna blondínka sa postupne dozvedá viac o živote dvoch sestier Saadie a Fatimy. Odhalí tajomstvo aj ich chladného brata Adela?
Hnusím sa ti?  Som ti odporný a bojíš sa ma?  Mám pravdu, že? ” pokračoval  Adel vo svojom monológu. Hovoril potichu a mierne, ale napriek tomu som sa bála. Chcela som ujsť, ale Adel ma stihol zdrapiť za rameno a hodiť naspäť k stene skôr, ako sa mi podarilo zdrhnúť.

Keď sa zelenooká Európanka ocitne v pomerne nečakanej a nebezpečnej situácii, Adel sa prejaví ako muž činu. Jedného dňa sa Angelika po dlhom zvažovaní a odhodlávaní chystá na stretnutie s priateľom. Stretnutie sa neuskutoční, pretože modelku niekto unesie. Aby zachránila nevinný život, je pod hrozbou prinútená vydať sa proti svojej vôli. Odpoveď na otázku, kto sa podpísal pod jej únos a kto sa napokon stane jej manželom, sa dozviete pri čítaní tohto očarujúceho a nebezpečného románu.


Monika Wurm opäť použila svoj nevtieravý a úžasný rozprávačský talent, vďaka ktorému sa prenesiete do ďalekého Orientu. Príbeh je nabitý divou vášňou, drsnou láskou, ľahkou erotikou ako aj spaľujúcou nenávisťou hlavnej hrdinky. Autorka si dala záležať a precízne opísala scény a do detailov vykreslila honosné odevy či príbytky hlavných hrdinov. Zariadenie a štýl luxusného príbytku, kde Angelika prežila istý čas, si dokážete na základe týchto detailných opisov hravo predstaviť. Autorka nás zaujímavo zoznamuje s kultúrou, zvykmi a tradíciami krajiny. Je cítiť, že miluje krajiny Orientu. Najviac  sa mi pod kožu vryl svadobný obrad a všetko, čo je spojené s touto jedinečnou udalosťou. Pri čítaní máte pocit, že  ste tá najočarujúcejšia nevesta s najkrajšími a najhonosnejšími šatami . Dej románu je osviežený inými skutočnými príbehmi vedľajších postáv. Očakávajte lásku, nenávisť, slzy, ale aj klamstvá. Samozrejme nebudú chýbať prekvapivé šokujúce odhalenia. Monika Wurm sa rada zahráva s emóciami čitateľa. Aj ja som chvíľami hlavného hrdinu milovala, neskôr nenávidela a potom opäť milovala. Táto kniha vás opantá ako mňa. Myslím si, že autorka do značnej miery vložila do knihy kus seba. Strhujúci a vášnivý príbeh slovenskej modelky, vás tak uchváti, že sa nebudete vedieť od Pakistanskej princeznej odtrhnúť.

Tak ako každá prvotina, aj v Pakistanskej princeznej sa nájdu chybičky krásy. Dosť často sa v deji objavujú rovnaké situácie či slabšie dialógy, ktoré v mnohých prípadoch vyznievajú nereálne. Dramatické momenty sa striedajú s výraznejšími opismi, ktoré v texte dodávajú tú správnu kulisu Orientu.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem samotnej autorke. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára