3. 12. 2016

Škriatok v pyžamku a iné rozprávky - Zuzana Kubašáková


Predstavujem Vám ešte horúcu a veľmi aktuálnu novinku z vydavateľstva Taktik Škriatok v pyžamku a iné rozprávky,  pod ktorú sa podpísala nová slovenská autorka Zuzana Kubašáková.

Táto úžasná rozprávková kniha poteší všetky deti, ktoré milujú príbehy, a všetkých rodičov, ktorí veria na šťastné konce.
Kniha je zaujímavá svojím grafickým spracovaním, vtipnými ilustráciami a fotografiami skutočných deti a ich rodičov.

Knižka je ideálnym návodom na riešenie detských trampôt a je zameraná na rôzne výchovné problémy.
Majú vaše ratolesti dni, keď sa hnevajú  a pritom by nemuseli?  V príbehu o  Pani Zlosti sa dozviete, ako si s hnevom poradiť.
Nechce si vaše dieťa čistiť zúbky alebo sa mu ráno nechce vstávať do škôlky? Je prieberčivé v jedle? Trápi vás problém vysmievania medzi deťmi? A čo večný problém s plienkami?

Všetky odpovede na svoje otázky a detské problémy, s ktorými rastie každé dieťa, nájdete práve v tejto knihe Škriatok v pyžamku a iné rozprávky.

Každá rozprávka obsahuje morálny alebo edukačný odkaz.

Každé dieťa je výnimočné a je potrebné porozumieť jeho povahe, aby sme ho my, rodičia mohli láskavo viesť a usmerňovať. Kniha neponúka konkrétne riešenia, ale otvára priestor na komunikáciu medzi deťmi a ich rodičmi. V príbehoch nájdete lásku, humor, ale i napätie.

Škriatok v pyžamku a iné rozprávky si môžete objednať aj   TU.

Zröntgenujte exkluzívnu ukážku, ktorá vám napovie, ako možno reagovať v prípade, ak vaše dieťa často hádže a kazí hračky.

Úryvok:

Nový domov

Na predmestí jedného veľkého mesta žil chlapček menom Václavko. Chodieval už do škôlky, no keď bol doma, najradšej sa hrával na akčného hrdinu. Celé dni s autíčkami trénoval nehody a výbuchy. Dokonca vymyslel aj pád autobusu z vrchu skrine na kolónu autíčok na koberci. Každý deň nejaké autíčko letelo cez jeho izbu až do obývačky. Niekedy za to mohol výbuch sopky, inokedy zemetrasenie či hromadná havária. Občas sa stalo, že autíčko neprežilo Václavkove hry. Vtedy Václavko smutne pozbieral zvyšky plechov a plastov zo zničenej hračky a smútočne ich zakopal v záhrade. Po minúte ticha za zničené autíčko prisahal pomstu a išlo sa ničiť ešte viac.
Hračky veľmi túžili po prestávke od týchto náročných hier, na ktoré neboli stavané. Veľmi sa desili rána, keď počuli kroky Václavkových papučiek, ako sa rútia z kuchyne. Václavko ešte prežúval posledný kúsok rožka a už si vyberal obete na ďalšiu katastrofickú hru.
Onedlho mal Václavko namiesto hračiek hromadu pacientov, ktorí by potrebovali opravu. Autobus prišiel o zadné dvere a mal puknuté predné sklo. Vrtuľníku chýbalo rameno vrtule. Najhoršie však obišiel vláčik. Vlakové nešťastia - to bolo Václavkovo najobľúbenejšie číslo! Prišiel o niekoľko vagónov a samotný rušeň bol taký dobitý, že ešte pár nárazov a pôjde do vláčikového neba.
"A dosť!" povedal si starý rušeň, keď Václavko tvrdo spal.
"Keď ma Václavko dostal, bol som krásny modrý vláčik s tromi rýchlosťami. Teraz je zo mňa invalid! Nenechám sa zakopať do záhrady, odchádzam!"
"Počkaj," povedal autobus spod skrine, "takých je nás tu viac, čo tu nie sme spokojní. Pôjdeme s tebou." "Aj ja idem," povedal bager a pofúkal si puknutú lyžicu. "Aj ja," pridal sa smutne starý volkswagen a zablikal špinavými svetlami. "Aj ja," pokračovali postupne ostatné doráňané hračky. Nakoniec všetky stáli pri vchodových dverách. "Odveziem vás," ponúkol sa modrý vozík na kolieskach, "pomaličky nastúpte dovnútra."
A tak nastúpil vrtuľník, autobus, bager, volkswagen, pirátska loď, otlčený bicykel i plyšové zvieratká, až v detskej izbe ostala len posledná hračka.
"Ty nejdeš?" spýtal sa vozík drevenej kocky. "Nie, nevládzem odísť, som už stará. Ešte Václavkov otecko sa so mnou hrával. Tu je moje miesto, choďte bezo mňa. "Nuž, ahoj!" zakývali kocke hračky na rozlúčku. Vozík vyzeral ako vojenská sanitka, ktorá má odviesť hračky do nemocnice, a nie ako záchranár, ktorý má nájsť hračkám nový domov. Vyrazil do tmy. Už sa nikdy nechcel vrátiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára